Piet Kuijten fotografie

Over mij


Na mijn fietstochten door Sloveniƫ (2002 en 2004), Spanje (2006) en Frankrijk (2007, 2008, 2011, enz...) kreeg ik steeds te horen dat ik met hele mooie vakantiefoto's thuis kwam. Nadat ik in 2011 was gestopt met mijn "werkzame leven" bij Fontys Hogescholen heb ik ook om die reden gekozen om mij te storten op fotografie. Ik kon bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten foto's maken bij de Rockacademie van die hogeschool. Dat was de start van mijn passie voor fotografie.

In het begin werkte ik met mijn eenvoudige en lichte reiscamera, een Nikon D40. Hierdoor gooide ik mij dus helemaal in het diepe door nu echt te gaan werken met heel slechte lichtomstandigheden, geen flitser, en veel beweging bij veel muzikanten. Nu heb ik de achterstand in apparatuur wel ingelopen en werk met Nikon D7000 en Nikon D800 met de bijbehorende lichtgevoelige lenzen. Dat maakt het wel weer een stuk eenvoudiger. Maar die periode van de Nikon D40 was wel heel erg leerzaam.

Ondertussen heb ik mijn werkterrein uitgebreid naar het Conservatorium en dan met name de JAZZ-hoek. Ook de Circusopleiding bezoek ik regelmatig. Dans is voor mij af en toe een uitstapje.

Nu sta ik op een punt waarbij ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld en nog steeds blijf je veranderen en nieuwe gezichtspunten zien.

Ook portretten vind ik steeds interessanter maar wel met natuurlijk licht. Een flitser is voor mij onbekend terrein.

Mochten mijn foto's jullie goed bevallen? Het is altijd mogelijk om een photoshoot of een optreden te laten fotograferen. Ik ben bereikbaar via info@pietkuijtenfotografie.nl maar ook via p.kuijten@home.nl.
Telefonisch via 06-25176354.